Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων, που δημιουργήθηκαν στο χώρο ανάμεσα στο κτίριο της Νομαρχίας και το Δημοτικό Θέατρο, για τη μεταστέγαση των μικροπωλητών.
Παρουσία σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός, στον καλαίσθητο χώρο, που από σήμερα φιλοξενεί τους μικροπωλητές, οι οποίοι μέχρι πρότινος βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο του πάρκου της Αγίας Ειρήνης.
Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Νάσος Γιακαλής στην ομιλία του, τόνισε πως «η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο για τη Δημοτική Αρχή, όσο και για τους δημότες και τους ίδιους τους μικροπωλητές, που απέκτησαν πλέον έναν πολύ όμορφο χώρο για να διαθέσουν τα εμπορεύματα τους». Ο κ. Γιακαλής τους ευχήθηκε να έχουν καλή επιτυχία στο νέο αυτό ξεκίνημα, ζητώντας παράλληλα από τους μικροπωλητές «να κρατήσουν το χώρο καθαρό και τακτοποιημένο, γεγονός που θα εκτιμήσουν και οι ίδιοι οι δημότες, επισκεπτόμενοι τακτικά τη μικρή αυτή αγορά», ενώ επεσήμανε, πως τα όποια μικροπροβλήματα υπάρχουν, θα επιλυθούν σε συνεργασία μαζί τους.
Ο εκπρόσωπος των μικροπωλητών κ. Θεόδωρος Κυπρίου, δήλωσε από την πλευρά του «χαρούμενος, για τη δημιουργία του όμορφου αυτού χώρου και τη μετεγκατάσταση των συναδέλφων του σε αυτόν», ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Νάσο Γιακαλή και τους Αντιδημάρχους για την υποστήριξή και τη μέχρι τώρα συνεργασία τους, η οποία έφερε το σημερινό πολύ καλό αποτέλεσμα.