Τη θεατρική παράσταση «Ένα δάκρυ για τη Ζωή» θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 17, 18, 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2010, στις 21:30, το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη δουλειά της ομάδας, που με το συγκεκριμένο έργο ξεκινά την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των μελών της και στον τομέα της συγγραφής θεατρικού κειμένου. Συγκεκριμένα το κείμενο και το σενάριο της παράστασης, καθώς επίσης και η σκηνοθετική επιμέλεια, είναι του Δημήτρη Ι. Δεμερτζή.

Η παράσταση είναι η απεικόνιση της πραγματικότητας κάποιων χαρακτηριστικών τύπων ανθρώπου στη σύγχρονη σκληρή μας κοινωνία. Πρόκειται στην ουσία για τέσσερις μονολόγους “περιθωριοποιημένων” ατόμων, σύμφωνα με τα κοινωνικά δεδομένα και πρότυπα μας, οι οποίοι μας οδηγούν στο να δούμε από μια άλλη οπτική γωνία τη στάση μας απέναντι σε ορισμένα επίκαιρα θέματα και μας αποκαλύπτουν, ότι τελικά και πάνω απ’ όλα, πρέπει να παραμένουμε άνθρωποι.

Συντελεστές της νέας παράστασης του Θεατρικού Εργαστηριού είναι οι:

Κείμενο – σενάριο – σκηνοθεσία – στίχοι και ερμηνεία τραγουδιού “Μονόπρακτο του Beckett”: Δημήτρης Ι. Δεμερτζής
Μουσική – Βίντεο: Αλέξανδρος Σπάθης
Ενορχήστρωση: Αλέξανδρος Κατραμάδος
Μουσική τραγουδιού “Μονόπρακτο του Beckett”: Δημ. Ι. Δεμερτζής – Αλέξανδρος Κατραμάδος
Χειρισμός φωτισμού: Κύριλλος Διαμαντίδης

Η διανομή των ρόλων είναι επίσης με τη σειρά εμφάνισης τους:
Ζωή 1 και Ζωή 2 η Φάνια Βαλάση, Αντώνης ο Γιώργος Παττές, Άλκης ο Βαγγέλης Ζαφειρόπουλος και Άλκηστις η Κρίστη Μωραΐτου
Επίσης, τις ίδιες ημερομηνίες στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής του Δημ. Ι. Δεμερτζή.

Τα εισιτήρια της παράστασης τιμώνται προς 10€.

Γραφείο Τύπου