Σχετικά με την απεργία που έχει εξαγγείλει και πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ναυτεργατών, θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

Κατανοούμε και σεβόμαστε απόλυτα τα αιτήματα των σκληρά εργαζόμενων ναυτεργατών. Πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με το λιμάνι του Πειραιά, εξασφαλίζει την σταθερή ροή μεταναστών και προσφύγων προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Σε περίπτωση που η απεργία διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όπως έχει εξαγγελθεί από την ΠΝΟ, είναι σίγουρο πως θα εγκλωβιστούν στην Λέσβο πάνω από 30.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Κάτι τέτοιο θα έχει ολέθριες και καταστροφικές συνέπειες για όλο το νησί όπως δείχνουν και τα γεγονότα των αρχών Σεπτεμβρίου, όταν η έλλειψη εισιτηρίων εγκλώβισε τον ίδιο αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Τους τελευταίους μήνες η Λέσβος διαχειρίζεται μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει πάση θυσία να διατηρηθεί ανοιχτή η σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Όπως και εμείς σεβόμαστε και κατανοούμε τα αιτήματα της ΠΝΟ, ζητάμε και από εκείνη να σεβαστεί το γεγονός ότι το νησί μας ζει μια από τις πιο δύσκολες κρίσεις στην σύγχρονη ιστορία του και να επιτρέψει στα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες να αναχωρήσουν. Διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλους.